Áramfejlesztők, Szivattyúk, Vezérlések

DSZA típusú dízel szivattyú, áramfejlesztő aggregátor

A székesfehérvári MÁV Vagon Kft. fővállalkozásában 2011-ben készült el a BKV 4-es metró részére egy hét vagonból álló szerviz szerelvény, amely éjszakánként beszállítja a karbantartó személyzetet és a javításhoz szükséges anyagokat a metró alagútba.
A vagonok közül az egyik egy mosó kocsi, aminek a feladata az, hogy körbe mossa az alagutat és a váltókat. A vagonon két darab mosó tartály helyezkedik el. Az egyik 5m3-es lúgos, a másik 15m3-es tisztavizes tartály.
A vagon elején helyezkedik el a vezérlő állás, ahonnan a tartályok szelepeit vezérlik. A vagon végében van a dízel szivattyú, áramfejlesztő {aggregát,aggregátor}, amit a vezérlőállásból távvezérelnek.

szervíz szerelvény

A project főtervezője a GANZ-Plan Hungária Kft. volt, a HidroSet Kft tervezte és gyártotta a dízel szivattyú áramfejlesztő {aggregátot,aggregátort} és a távvezérlést.
A szivattyú, áramfejlesztő {aggregátnak,aggregátornak} kettős szerepe van. A szivattyú az igényeknek megfelelő nyomáson szállítja a vizet a szórófejekhez, az áramfejlesztő biztosítja az áramellátást a személykocsi világításához, légkondicionáláshoz és a vezérlési feladatokhoz.
A dízel szivattyú, áramfejlesztő {aggregát,aggregátor} három fő részegységből áll. Egy Lombardíni négyhengeres 30 kW-os dízelmotorból, egy Grundfos 6 bar-os, 15 m3/h-ás szivattyúból, és egy Delco Remi 28 V-os 135 A-es generátorból. A szivattyú száraz-lemezes  és gumidugós tengelykapcsolón keresztül kapcsolódik a dízelmotorhoz. A generátor ékszíjon keresztül kapja a meghajtást. A motor távvezérléssel indul és áll le. A motor illetve a szivattyú fordulatát a vezérlő állásból távvezérlik a nyomásigénynek megfelelően.

A HidroSet Kft. más vagonok fejlesztésében is együttműködik a GANZ-Plan Hungaria Kft.-vel.

Tartalom nem elérhető.
Kérjük engedélyezze a sütiket az 'Elfogadás' gombra kattintva.